Forestill deg at par romvesener med begrenset kunnskap om planeten vår, kom på besøk til jorden, og landet tilfeldigvis på et av Norges sykehus. De går til nærmeste rom og kikker nysgjerrig gjennom vinduet til døren der – og blir forferdet av hva de ser..!

En dame ligger på sengen der og skriker i smerte, en mann står på siden av henne, han holder henne hardt i hånden.
Det er tydelig på kroppspråket at damen har store smerter.

Romvesene observerer også et par andre jordbeboere i dette rommet, de har på seg en slags frakk og munnbind – de ser ganske skumle ut. I alle fall når de roper ganske så strengt til den stakkers damen på sengen, hun som er i store smerter. Kanskje er det fra mannen som holder henne hardt i hånden, han roper på henne også. I tillegg virker det som om den ene noe skumle personen med frakk og munnbind gjør noe fysisk vondt på henne der han sitter foran henne.
Vanskelig å se fra dørvinduet hvor romvesene står, men det ser ut til at denne personen gjør noe veldig fysisk vondt på henne.

Damen har ropt i store smerte ganske lenge nå, hun virker helt utmattet av smerte. Men de andre i rommet roper bare enda mer strengt og nesten desperat på henne. Ikke bare mannen som holder henne hardt i hånden, den noe skumle personen med frakk og munnbind, som sitter foran henne, virker enda mer travel nå, akkurat som om denne personen nå påfører henne enda mer smerte. Og ikke nok med det, en annen noe skummel person løper i frakk og munnbind bort til henne og legger på noe tøyaktig ting på pannen hennes, det ser ut til å gi henne enda mer smerte fordi den stakkers damen disse menneskene torturerer her, besvimer nesten nå fra smerten.


Når disse menneskene ser at dette er i ferd med å skje – etter å ha påført denne damen store smerter i en ganske lang stund, løper det en annen noe skummel person med frakk og munnbind inn på rommet. Denne personen tar en kniv og skjærer i magen på denne damen!


Romvesene kan nesten ikke tro hva de ser…
Blod, smerte, rop – de vet ikke alt, men de vet sannelig hva dette i alle fall er..!


Plutselig hører de nye skrik, nå fra et menneskebarn, en distinktiv person, men som er tilkoblet til damen i smerter løftes ut fra henne av denne skumle personen med frakk og munnbind. Damen som har blitt torturert av dem, virker for et øyeblikk; glad, lettet, og ikke i så mye smerte som tidligere, når hun ser dette barnet… Hun strekker ut sine armer mot barnet…


Når dette skjer, observerer romvesene gjennom dørvinduet med skrekk og gru at den ene ganske skumle personen i rommet klipper av den strengen som holdt damen og barnet hennes tilkoblet, barnet som hun strekket hennes hender mot for å holde, barnet som for et øyeblikk stoppet hennes smertefulle skrik – og bare løper avsted med barnet hennes, ut av rommet, i stor fart..!


Damen begynner å gråte igjen når dette skjer, og med god grunn – dette er jo ren ondskap!
Det ligger blod, svette og tårer igjen på gulvet – overalt…


Romvesene forlater sykehuset og jordkloden, i sjokk over det forferdelige de har vært vitne til gjennom det lille dørvinduet!
De vet ikke alt, men de vet tydeligvis … nok.
Hva slags ondskap er det dem nettopp har sett og hørt!?


MEN …


Disse romvesene med begrenset kunnskap, var ikke klar over at dette rommet på sykehuset … var en fødestue…

De var ikke klar over at mannen, som de trodde påførte den stakkars damen smerte ved å holde henne hardt i hånden mens han ropte til henne, faktisk var hennes mann, og barnets far – som heiet på henne, og ga henne støtte, oppmuntring og trøst…


Og de skumle personene i rommet med frakk og munnbind, var leger og sykepleiere, og dette hadde dem på seg for å beskytte mor og barn mot bakterier…


Heller forstod ikke romvesene at grunnen til at alle ropte på henne mens hun skrek i fødselsmerter, var for å oppmuntre henne til å presse, slik at barnet kunne bli født. For hennes og barnets liv og helse…


Og personen som satt foran henne, som så ut til å påføre henne fysiske smerter, var jordmor som hjalp henne med en fødsel, og da veene kom tettere, ble også hun enda mer travel med å hjelpe henne…


Den andre skumle personen i frakk og munnbind, som løp bort til den stakkers damen og la på noe tøyaktig ting på pannen hennes, før hun nesten besvimte av smerte – var en hjelpende sykepleier, som kom med en kald klut for tørke den fødende damens svette og prøve og holde henne ved bevissthet…


Og personen som senere kom inn, tok en kniv, skjærte henne i magen, var fødelegen som utførte en brå nødkeisersnitt til perfeksjon…


De observerende romvesene fortstod heller ikke de naturlige årsakene til hvorfor en navlestreng må klippes av…


Heller fortstod dem ikke at grunnen til hvorfor damen ble nektet å ta hennes nyfødte barn i armene når hun ville det. De skjønte ikke at grunnen til at den noe skumle personen i frakk og maske løp ut av rommet med barnet hennes, var fordi barnet fikk komplikasjoner og måtte hastes avsted på akutten – hvor dem reddet barnets liv…


SÅ …


Hvilket poeng prøver jeg å få frem med denne historien?


… Ting er ikke alltid bare hva vi ser og hører …


Også vi fantastiske mennesker er begrenset med vår 3 kg tunge hjerne, 2 fysiske øyner og gjennomsnittsalder på 80-85 år.


Og ettersom vi alle tror på mirakler (Ja, vi gjør det!) At et ekstremt finjustert univers hadde en begynnelse er noe folk flest tror på, enten det er hardcore sekulære vitenskapsfolk eller hva man kan kalle seriøst religiøse folk.

Fra «Ingenting» eller Gud –> til universet, planeter, stjerner, naturen, dyr, DNA, mennesker!
HVILKET UTROLIG MIRAKEL!
Er det da ulogisk å tro på andre mirakler også?


Hva med Jesus Kristus? Hans misjon, pinnelse, død, oppstandelse og budskap?
Verdens mest dokumenterte mirakel.
Hva skjedde for over 2000 år siden?
Langt over 25 000 manuskripter fra det Nye Testamentet er funnet, noe som ikke kan sammenlignes med et par titalls til et par hundre andre historie/person-dokumenter, funnet fra rundt samme tidsalder.


  • Mange spørsmål til, og om Gud? -JA!
  • Vil en syndfull og begrenset menneskekropp kunne absorbere fullt ut Gud Skaperen av, f.eks. solen? (Som forøvrig har plass til 1 000 000 jordkloder inni seg) -NEI!
  • Kan det gis tilfredstillende og overbevisende svar fra kristen apologetikk, vha. Bibel, vitenskap, og logikk? -ABSOLUTT!


Vi mennesker ser i likhet med min parabel om romvesene, kun gjennom et lite dørvindu til fødestuen.
Det er mer enn hva øynene ser og ørene hører…


Og hvis du kaller deg en person som jakter på sannheten, har du da virkelig forsket på Bibelen, Jesus (verdens mest historiske og innflytelsesrike person) og fulgt bevisene hvor dem måtte lede?


Eller har du bare lest et par bibelvers her og der som du likte og ikke likte, plukket opp et par ting du har hørt noen plasser og konkludert med at Bibelen bare er noe tull?


Altfor mange mennesker vil heller søke lykken uansett hva det måtte være – fremfor sannheten og hva den eventuelt innebærer…

Daniel Førlandsås
SkrivEnMelding@gmail.com